середу, 1 листопада 2017 р.

     Книга, що надихнула на створення блогу і подарувала йому назву

   Цьогоріч, за вагомий особистий внесок у розвиток видавничої справи, популяризацію української книги та з нагоди 24-го Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові диплом міського голови  Андрія Садового отримало видавництво «Дух і літера» за підготовку до друку видання Леоніда Ушкалова «Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди».
 Ця книга  на 24-му Міжнародному книжковому форумі видавців у Львові перемогла й у номінації “Біографія” .

   Григорій Сковорода живе в народній пам’яті як легендарний образ: Божий чоловік, мандрівний філософ із торбинкою з Біблією за плечима –  оце, здебільшого, і все. І не тільки тому, що мова його творів складна для розуміння. Щоб пізнати Сковороду, потрібно зайти на ту територію, на якій він жив насправді. І йдеться не лише про контекст епохи та всіх прочитаних ним книг. Це територія живого, діяльного людського серця. Власне, у цей простір філософ і кличе всім своїм життям: «Ти ще не блаженний, якщо поза собою шукаєш благ. Збери свої думки і в собі самому шукай справжніх благ. Копай всередині себе колодязь тієї води, яка зросить і твій дім, і сусідські».
Книжка Леоніда Ушкалова надихає на таке наближення, вона підводить читача до філософа і надає ключі пізнання, залишивши з ним наодинці: мені, скажімо, після завершення біографії запраглося саме такого спілкування – вчитатися глибше у першоджерела.
Марія Литвин
З рецензії на книгу "Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди" 

Немає коментарів:

Дописати коментар